(H)eerlijke streekproducten oet Twente

Om de biodiversiteit en natuurwaarden te verhogen hebben we veel granen in bouwplan, passen we stroken- en mengteelt toe en akkerranden voor de bestuivers en natuurlijke vijanden. Op de Zenderense Es in Borne en de Delderneresh in Ambt Delden (achter het Hoogspel) telen we verschillende gewassen: verschillende soorten granen (tarwe, spelt, rogge, gerst, zwarte emmer en haver), eiwitrijke gewassen zoals lupine, veldbonen, quinoa, sorghum, koolzaad en sorghum. Deze gewassen telen we  biologische én natuurinclusief waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. We produceren onze producten in een korte keten samen met lokale ondernemers en verkopen deze producten rechtstreeks aan consumenten en lokale bedrijven.

Wil je (h)eerlijk eten én bijdragen aan een gezonde bodem, het verhogen van de natuurwaarden en biodiversiteit én het verkleinen van onze ecologische voetafdruk? Koop dan onze biologische streekproducten van de de Zenderense Es uit Twente. Onze biologische producten zijn te koop bij de Landgoedwinkel van Twickel in Delden, Pure Generaties in Borne, Hedevelds Bio Ei in Hertme, Pure Generaties in Borne, Landgoedwinkel Reef in Hengelo, De Kuipershoeve in Rijssen, Earepel enzoo in Haaksbergen en Happen bij de Baas in Almelo. 

Restaurant Drostes in Tubergen, restaurant Erfgoed Bossem in Lattrop-Breklenkamp, restaurant de Vinck in Geesteren, restaurant Lovely Local in Enschede en Café Coberco in Enschede bereiden (h)eerlijke lokale gerrechten van onze producten. 

Wil je ook onze streekproducten (ver)kopen, stuur dan een bericht aan winny AT zenderensees DOT nl


Producten van de Zenderense Es - met liefde voor de natuur

Streekproducten – Natuurinclusief - Gezonde bodem, gezond voedsel – Verhogen biodiversiteit