Terug naar Nieuwsbrief / Archief

24.04.2023
Nieuwsbrief Zenderense Es april 2023

Fotowedstrijd koolzaad Deldeneresch

Fotografeer het koolzaad op de Deldeneresch en win een fles biologische koolzaadolie.

Op de Deldeneresch begint de koolzaad in de stroken weer te bloeien. Het winterkoolzaad is een van de eerste bloeiende gewassen die de insecten voorziet van nectar. Deze insecten helpen ons weer bij het bestrijden van eventuele ziektes en plagen. 

Fotograaf het koolzaad dat achter het Hoogspel staat, deel de foto op social media en tag de Zenderense Es op Facebook en/ of Instagram. De 3 foto's met de meeste likes krijgen een fles koolzaadolie.

De uitslag wordt 13 mei bekend gemaakt en de prijs wordt 14 mei bekend gemaakt tijdens de seizoenswandeling op de Deldeneresch. 

 

Twentse parelgerst bij Drostes Herberg

Chef-kok Hans Ter Huurne kookt graag met streekproducten uit Twente. Van de biologische parelgerst van de Zenderense Es heeft Hans weer een prachtig gerecht gemaakt: Twentse Blauwe (suprême, pulled chicken, het vleugeltje) ingelegde ui, gedroogde groene kool, eigen jus. Een diner en overnachting bij Drostes Herberg is zeker aan te raden. 

 

Voorjaarswandeling op de Deldeneresch

Van 14 mei a.s. organiseren weer een voorjaarswandeling van 10.30 tot 12.00 op de Deldeneresch achter 't Hoogspel. Tijdens deze wandeling wordt ook de prijs uitgereikt voor de winnende foto's van het koolzaad op de es. Aanmelden voor de wandeling kan via de website

 

Afwezig van 29 april tot 8 mei

Van 29 april tot 8 mei zijn we er niet en kunnen geen bestellingen gedaan worden. Vanaf 8 mei kunnen we bestellingen geplaatst worden.