Nieuws van de Zenderense Es

Onderzoek strokenteelt op Landgoed Twickel
In samenwerking met Wageningen University & Research is het meerjarig project CropMix gestart. Tijdens het onderzoek worden de effecten van strokenteelt gemeten, zowel in de bodem als bovengronds.Lees verder →

Presentatie over gezonde bodem en gezond voedsel op jouw bedrijfslocatie
Voor bedrijven, organisaties, groepen, (personeels)verenigingen en clubs organiseren we bedrijfsuitjes, wandelingen en lezingen op het gebied van gezonde bodem en gezond voedselLees verder →

Utrechts blauw in groene Oosten
Van het rationele businessleven in het westen naar het aardse boerenleven in het Oosten waar Winny letterlijk en figuurlijk met beide benen in de aarde staat. Tien jaar geleden had Winny niet kunnen bedenken dat ze boerin zou worden.Lees verder →

Recept pompoenrisotto met parelgerst
De risotto met biologische pompoen en parelgerst van de Zenderense Es is een heerlijk en vezelrijk gerecht door de parelgerst. Parelgerst is een mooi alternatief voor rijst en wordt lokaal geteeld.Lees verder →

De 10 voordelen van havermout
De haver op de Zenderense Es in Borne en Deldeneresch in Ambt-Delden is natuurinclusief geteeld. Van deze haver wordt havermout en havermuesli gemaakt. Havermout is een van de gezondste en lekkerste volkoren granen die er is.Lees verder →