Nieuws » Nieuws van zenderense es

750e Startversneller voor Winny van Buuren

Vorige ontving ondernemer Winny Van Buuren van Zenderense Es de 750e Overijsselse voucher van het startersprogramma. De Startversneller helpt ondernemers met hun eigen bedrijf via een voucher voor businesscoaching.

Gedeputeerde Economie van de provincie Overijssel Erwin Hoogland reikte de voucher uit tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Landgoed Twickel. Ondernemer Winny van Buuren: “Ik ben heel blij met de voucher. Dankzij De Startversneller kan ik mijn concept om ondernemers in de agri- en food te ondersteunen in de transitie gaan uitvoeren.”

Dit programma, gefinancierd door de provincies Gelderland en Overijssel en uitgevoerd door Oost NL, voorziet startende ondernemers sinds 2018 van waardevolle ondersteuning. Starters die minder dan 5 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel kunnen een beroep doen op een businesscoach via De Startversneller. Winny van Buuren benadrukte het belang van deze begeleiding en verklaarde: "Jitske Westra helpt ons bij het ontwikkelen van plannen in de agrifood sector. Haar ervaring en kennis zijn van onschatbare waarde."

‘Gezonde bodem, gezond voedsel en gezond verdienmodel’
Zenderense Es houdt zich bezig met duurzame landbouw en wil anderen inspireren ook de omslag te maken naar natuurinclusieve landbouw, zegt ondernemer Van Buuren. “Onze missie is een gezonde bodem, gezond voedsel en gezond verdienmodel. De crux is: hoe kun je kun je de transitie maken én zorgen voor een goede boterham? Ik wil agri- en food ondernemers en organisaties daarbij ondersteunen.”

Het bedrijf produceert producten in samenwerking met lokale ondernemers en verkoopt deze rechtstreeks aan consumenten en lokale bedrijven. “De akkers op de Zenderense Es lenen zich bij uitstek voor een extensieve vorm van landbouw; de laaggelegen gronden voor het houden van vee en de hogere gronden voor de teelt van verschillende gewassen, waarvan graan zo’n 2/3 van het bouwplan uitmaakt. Wij zien als het onze taak om zorg te dragen voor de bodem, de gewassen, de dieren, de natuur en het landschap op de Zenderense Es en zijn vereerd om het beheer van dit prachtige gebied van Twickel de komende jaren uit te mogen voeren.”

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!