Terug naar Nieuwsbrief / Archief

21.07.2021
Nieuwsbrief Zenderense Es juli 2021

Demodag Sorghum Borne

In Borne is in samenwerking met Vruchtbare Kringloop Overijssel een demoveld aangelegd met 3 verschillende rassen Sorghum. Sorghum kan goed tegen droogte, gebruikt minder water, is suikerrijk en smakelijk. Dit gewas is in stroken geteeld met mais.

Sorghum gaan we gebruiken voor brood- en pasta producten. Op onze Facebook-pagina vind je een video van het perceel met sorghum.

Op vrijdag 30 juli 2021 ben je van harte welkom om alles te horen en te zien over; de teelt van sorghum, rassen, onkruiddruk, oogsten, bewaren en de rol van sorghum in het rantsoen.

Sprekers:

  • Natuurinclusieve akkerbouwer Arjen van Buuren laat je de verschillende demovelden met sorghum zien en vertelt zijn ervaringen over de teelt.
  • Plantspecialist Walter de Miliano legt alle voor- en nadelen uit van de drie verschillende rassen die op het perceel geteeld worden.

Aanmelden: Graag vooraf aanmelden. Er is ruimte voor 30 mensen, dus meld je snel aan.

 

Borns Blond Bier

Borns Blond, een heerlijk donkerblond bier gebrouwen door Bierbrouwerij Borne voor de Zenderense Es. Het bier is te bestellen bij de Buurderij Hengelo. Of stuur een e-mail aan winny@zenderensees.nl.

 

Bioveld Mengteelt Tarwe met veldboon

De Zenderense Es werkt samen met Stichting Twickel in het verbouwen van mengteelten, volvelds en in stroken, als manier om de omgeving te inspireren voor natuurinclusief boeren en deze kansrijke regionale teelt van hoogwaardige eiwitrijke producten onder de aandacht te brengen. Arjen van Buuren vertelt er meer over in de podcast. De QR-code voor de podcast vind je op het bord aan bij de Deldeneresch, het Hoogspel in Delden. Meer informatie vind je op de website van de Biovelddagen.