Terug naar Nieuwsbrief / Archief

21.06.2023
Nieuwsbrief Zenderense Es juni 2023

Dineren met lokale producten in Twente

Steeds meer restaurants in Twente kiezen voor gezonde lokale producten om gerechten te maken voor hun gasten. We zijn trots dat verschillende restaurants onze natuurinclusieve producten gebruiken voor het bereiden van bijzondere gerechten.

Restaurant Vinck in Geesteren

Dineren bij Restaurant Vinck in Geesteren, Twente, is een unieke belevenis. Bij Vinck laten ze je smaakpapillen tintelen met culinaire gerechten. Met wijn als rode draad en kwaliteit als basis. Je dineert midden tussen hun wijnvelden. De duurzame wijn die ze schenken produceren ze met veel liefde in hun eigen wijnmakerij, direct naast het restaurant. Hun gerechten worden samengesteld met smaakvolle ingrediënten uit de directe omgeving van Twente. 

Restaurant Lovely Local in Enschede

Het unieke huiskamer-restaurant Lovely Local in hartje Enschede waar Gijs en Clarissa met veel liefde samen hun dromen waarmaken. Elke maand een nieuw menu vol lokale, duurzame en biologische producten. Met 15 a 20 zitplaatsen en 3 dagen per week geopend is er soms meer vraag dan plaats, dus reserveer tijdig.

Drostes Herberg in Tubbergen

Bij Droste’s houden ze van lekker eten zonder fratsen. Bij hun kun je daarom genieten van eerlijke gerechten. Herkenbaar en meestal met zoveel mogelijk producten rechtstreeks van de boeren uit de omgeving van Tubbergen. De seizoenen bepalen wat de boeren kunnen aanbieden en dat is wat zij op tafel zetten in hun restaurant. Je kunt er eén of meerdere dagen genieten van lekker eten en drinken en slapen in een geweldige kamer aan de rand van Nederland. 

Café Corberco in Enschede 

Bij Café Coberco, in de voormalige Melkhal in Enschede, koken ze zoveel mogelijk met lokale ingrediënten van het seizoen. Dagelijks maken ze alles vers. Je kunt bij hun zowel lunchen als dineren. Bij Café Coberco kun je lekker lang en uitgebreid eten en genieten. Maar je bent ook van harte welkom voor een borrel met een paar kleine gerechtjes erbij.

Erfgoed Bossem in Latrop

Een nachtje onder de sterren slapen, aanschuiven aan de Twentse table d’hôte of misschien een volledig arrangement: op safari in Twente met elke ochtend een heerlijke ontbijtmand op de veranda of cocoonen in een koestersuite en ’s avonds genieten van culinaire verwennerij.

Proeven van het Twents landleven is voor Erfgoed Bossem een essentieel onderdeel, omdat ze met de boerderij nauw verbonden zijn met de Twentse grond en het voedsel dat daar vandaan komt. Voor alle maaltijden kiezen we zoveel mogelijk voor ons eigen rundvlees en mooie, lokale producten volgens het Slow Food principe ‘think global, eat local’.

 

Zelf koken met gezonde lokale producten

Wil je zelf een gezonde maaltijd bereiden, kies dan voor biologische lokale producten. Onze parelgerst, quinoa, koolzaadolie, havermout, havermuesli en pasta is te koop bij de Twickel Landgoedwinkel In Ambt-Delden, Voedsel aan Huis in Hengelo, Erve Iemhorst in Losser, Erf1 in Kampen, Landgoedwinkel Reef in Hengelo, De Kuipershoeve in Rijssen, Pure Generaties in Borne, Happen bij de Baas in Almelo, Earpel enzoo in Haaksbergen, Hedevelds Bio Ei in Hertme en de eerste van de maand op de Streekmarkt in Delden.