Terug naar Nieuwsbrief / Archief

16.05.2022
Nieuwsbrief Zenderense Es mei 2022

Rondleiding strokenteelt op de Deldeneresch

19 juli a.s. organiseren we samen een rondleiding op de de Deldeneresch. Tijdens deze rondleiding vertellen we waarom natuurinclusieve landbouw belangrijk is en het wat het effect is van de strokenteelt. Aanmelden voor deze zomerwandeling kan via de website. Het maximaal aantal deelnemers is 25. 

 

Nieuwe verkooppunten in Twente

Onze producten zijn nu ook te koop bij Happen bij de baas in Amelo, Landgoedwinkel Reef in Hengelo en de Kuipershoeve in Rijssen.

Happen bij de baas

Bij delicatessen- en lunchwinkel Hap in Almelo lunch je met dikke, vers belegde boterhammen en haal je buitenlandse kaasjes, Spaanse olijven en ambachtelijke worsten. Je scoort er ook hippe cadeaus, cadeaupakketten, relatiegeschenken, kerstpakketten en waanzinnige wijnen.

Landgoedwinkel Reef

Bij de landgoedwinkel kun je terecht voor vers varkensvlees van eigen boerderij en vlees van collega boeren, onder andere kip en rundvlees. Daarnaast verkopen zij ambachtelijke streekproducten en leuke cadeauartikelen. Ilse en Jeanine werken hierbij samen met lokale producenten die de meest lekkere en mooie producten maken. Vlees, zuivel, jam, tapenades, wijn, bier en nog veel meer.

De Kuipershoeve

In het mooie Opbroek vindt je de boerderijwinkel van Andre en Monique Kuipers met volop (h)eerlijke producten, zoals kwaliteitsvlees, kaas, eieren, zuivel en vele heerlijke streekproducten. Ook voor een kadootje ben je bij hun op het juiste adres. Het vlees komt rechtstreeks vanaf de boerderij en wordt na slacht meteen vacuüm verpakt en diep gevroren verkocht. Het motto van De Kuipers Hoeve is "minder kilometers op je bord!" Wel zo duurzaam.

 

Melbuulndagen

Voor de 44e keer bruist het centrum van Borne tijdens de Melbuul’ndagen. Het laatste volle weekend van augustus staat dan weer in het teken van talloze activiteiten en gezelligheid. Geniet dagenlang van straatartiesten, de gevarieerde kramen van de braderie, Borne culinair, het kidsevent, energieke bands in de avond en nog veel meer. Wij staan 27 en 28 augustus op de braderie met onze streekproducten. 

 

Buurderij Hengelo

Buurderij Hengelo heeft haar deuren (tijdelijk) gesloten, ze zijn opzoek naar een nieuwe locatie en/of Buurderij-verantwoordelijke met eigen locatie.

Wie heeft /kent een locatie van ongeveer 40 m² die (gratis) beschikbaar is in de Hasseler Es en/of directe omgeving, waar elke week een paar uur de Buurderij plaats zal kunnen vinden? Bij een geschikte plek wil een van de vrijwilligers, de Buurderij evt. voortzetten.

Heb jij zelf een locatie en wil jij de Buurderij zelf overnemen (als Buurderij-Verantwoordelijke, dat kan natuurlijk ook. Neem voor beide opties contact op met valentine@boerenenburen.nl.