Terug naar Nieuwsbrief / Archief

30.11.2023
Nieuwsbrief Zenderense Es november 2023

750e De Startversneller uitgereikt 

Wnny van Buuren: hoe kan ik mijn kennis en ervaring inzetten om ondernemers in de agri- en foodsector te ondersteunen in de transitie naar een gezonde bodem, gezond voedsel en een gezond verdienmodel?

Deze vraag liet mij niet meer los en ben gestart met het uitwerken van een concept om samen met anderen bij te dragen aan een gezonde toekomst. Uit ervaring weet ik dat het fijn is om je te laten ondersteunen bij zo'n ontwikkelproces.

Via Jitske Westra kwam ik in contact met de Startversneller van Oost NL .

De Startversneller biedt ondersteuning aan (startende) ondernemers om een idee of plan concreet uit te werken onder begeleiding van ervaren business coaches.

De afgelopen drie maanden heeft Jitske mij geholpen om mijn ideeën concreet te maken.

Jitske liet de regie bij mij, is een fijne sparringspartner, heeft veel ervaring en voelt heel goed aan wat je (niet) wilt.

Begin volgend jaar introduceer ik mijn concept. En tot die tijd werk ik achter de schermen aan het programma.

Aanmelden bij de Startversneller Overijssel kan tot 31 december 2023.
 

 

Natuur voor elkaar

Een gezonde bodem is essentieel voor gezond voedsel. Een gezond verdienmodel is essentieel voor het bestaan van natuurinclusieve boeren.

Natuur voor Elkaar organiseerde voor Kiekeboer'n Twente een bijeenkomst over hoe natuur en landbouw elkaar kunnen versterken.

Janneke Paalhaar, Corney Niemeijer en Winny van Buuren vertelde hoe zij bijdragen aan biodiversiteit en natuurwaarden in hun bedrijf.

Belangrijke take-out: blijf met elkaar in gesprek ook al ben je het niet eens met elkaar.

Natuur voor Elkaar gelooft dat iedereen blij wordt van natuur. Daarom zijn zij de beweging die mens & natuur verbindt: www.natuurvoorelkaar.nl

De Kiekeboer’n van Twente, willen dat iedereen in Twente zich bewust is van de mooie producten die door de boeren bij hen in de buurt gemaakt worden en dat er waardering wordt uitgesproken voor het werk van de boer: www.kiekeboeren.nl
 

 

Krentewegge ut Twente

PoodtBroodt is een kleinschalige desembakkerij, opgericht in 2018 in het buitengebied van Haaksbergen. Per 6 maart 2023 is de bakkerij verhuisd naar het atelier aan de Hegeboerweg in Enschede. Er worden enkele keren per week steeds wisselende soorten biologisch desembrood gebakken. De broden kunnen via hun website worden besteld en worden in postcodegebied 7524 vers uit de steenoven met de PoodtBroodt-Ape aan huis bezorgd.
Tevens wordt op dinsdag geleverd aan boerderijwinkel Earpel enzoo in Haaksbergen en op vrijdag aan bosbessenkwekerij La Francaise in Enschede.

Inge van Poodtbroodt maakt een heerlijke krentewegge met de biologsche tarwemeel van de Zenderense Es.