Nieuws » Producten van zenderense es

De koolzaadolie van de Zenderense Es

Wat maakt de koolzaadolie van de Zenderense Es bijzonder? Klanten vragen regelmatig waarin onze olie zich onderscheid van bijvoorbeeld olijfolie en wat de reden van het prijsverschil is. In deze blog lees je waarin onze olie zich onderscheidt.

Onze koolzaadolie onderscheidt zich op meerdere aspecten

  • Koolzaad draagt bij aan het verhogen van de biodiversiteit. Zowel winter- als zomerkoolzaadolie, is onderdeel van ons teeltplan waarbij we zorgen dat vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar gewassen bloeien. Het winterkoolzaad is één van de eerste bronnen van nectar voor insecten. Deze (roof) insecten helpen ons om eventuele plagen en ziektes te voorkomen. We telen al onze gewassen natuurinclusief en gebruiken geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen.
  • Het koolzaad wordt lokaal geteeld, in Nederland geperst én de koolzaadolie wordt lokaal afgezet; in deze keten wordt het aantal kilometers beperkt waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind.
  • Het koolzaad wordt koudgeperst waardoor je minder olie krijgt van het zaad dan warm persen. Zo wordt een lagere en mildere perstemperatuur van maximaal 40°C bereikt, waarbij geen bijkomende verontreinigende stoffen kunnen ontstaan en waardoor de koolzaadolie bijzonder zuiver blijft,  smaak, vitamines en antioxidanten blijven zo overeind.
  • Onze koolzaadolie kan zowel warm als koud gebruikt worden. Een (h)eerlijk olie om je brood in te dippen, als dressing over een salade, te bakken, wokken of een gerecht in de oven te bereiden. Koolzaadolie heeft een hoog brandpunt waardoor je de olie goed kan verhitten om het vlees goed dicht te schroeien.
  • Onze olie is 100% van ons eigen koolzaad. Door het laten verwerken van relatief kleiner batches van ons koolzaad is de kostprijs hoger.
  • De prijs van de olie is gebaseerd op de werkelijke kostprijs én een eerlijke prijs voor de boer en winkels die de olie verkopen.

Wil je meer weten over onze koolzaadolie, deze olie verkopen in jouw winkel of gebruiken in jouw restaurant, stuur dan een bericht aan Winny van Buuren (winny@zenderensees.nl of 06-30475578)

 

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!