Nieuws » Producten van zenderense es

Veldboon-spelt pasta van de Zenderense Es

Minder vlees eten en toch voldoende eiwitten? Eet de veldboon-spelt pasta als vervanger van vlees. Van onze natuurinclusief geteelde veldbonen en spelt hebben we een heerlijke pasta laten maken door Keuper Pasta.

Minder vlees eten en toch voldoende eiwitten?

Veldbonen of fababonen (peulvruchten) zijn rijk aan eiwitten, vezels, B- vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Peulvruchten bevatten relatief minder koolhydraten dan granen. Veldbonen is een ‘oud’ en vergeten gewas wat de laatste jaren enorm in opkomst is. In 1850 werd er in Nederland zo’n 36.000 ha geteeld. In 2010 was dit nog maar 150 ha. Een enorm verschil. Maar na jaren van afwezigheid is de veldboon terug en bezig met een inhaalslag. Het is de snelst groeiende eiwitteelt van ons mooie Nederland. De reden? Veldbonen zijn erg eiwitrijk. Tot wel 27%(!). In een veranderende wereld waar vooral gekeken wordt naar vleesvervangers, alternatieven en duurzame oplossingen is het een interessant product vol mogelijkheden (en eiwitten). Veldbonen bevatten meer eiwitten dan de bekende bonensoorten. Keuper Pasta heeft van onze veldbonen en spelt een veldboon-spelt pasta (schelpjes) gemaakt. Deze pasta heeft een heerlijke bite en is zeer voedzaam. 

Recept voor veldboon-spelt pasta salade

Ingredienten: 

  • 100 gram pasta ca. 7-8 minuten koken, met koud water afspoelen
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Groenselderij
  • Zaden en kruiden naar keuze
  • Koolzaadolie

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta in ca. 7-8 minuten koken en spoel de pasta aaf met koud water.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes en groenselderij fijn.
  • Doe de pasta en groenten in een schaal, voeg de kruiden, zaden en koolzaadolie toe en roer door elkaar.

Eet smakelijk!

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!