Nieuws » Nieuws van zenderense es

Zenderense Es en Twickel-brood: met liefde voor de natuur en pure passie!

Met trots kondigen we de website van de Zenderense Es aan én het ambachtelijk gebakken Twickel-brood van de granen van de Zenderense Es door Bakker Meen uit Delden.  

Vorig jaar zijn we gestart met het natuurinclusief telen van granen en groenten in stroken op de Zenderense Es in Borne van Twickel. Onze producten willen we graag verwaarden met lokale ondernemers en in een korte keten in de markt zetten.

Samen met Jan Meen van Bakker Meen en Egbert Jaap Mooiweer van Twickel is het idee voor een ambachtelijk Twickel-brood ontstaan. Bakker Meen heeft van volkorentarwe en rogge van de Zenderense Es een mooi Twickel-brood gemaakt.

Met ons bedrijf op de Zenderense Es willen we bijdragen aan gezond voedsel en een gezonde bodem voor nu én in de toekomst. Dit doen we door duurzaam agrarisch beheer voor een positief effect op de biodiversiteit, natuur en onze producten, waarbij wij mensen betrekken, verbinden en inspireren.

Jij kunt hier ook aan bijdragen door lid te worden van de Zenderense Es. Het lidmaatschap kost 50 euro. Als lid kun je deelnemen aan de educatieve bijeenkomsten en wandelingen die we organiseren en krijg je een voucher voor een ambachtelijk gebakken Twickel-brood door Bakker Meen.

 

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!