Terug naar Nieuwsbrief / Archief

28.01.2023
Nieuwsbrief Zenderense Es januari 2023

Twents streekbrood uit de korte keten

Twentse samenwerking tussen Bakkerij Koopmans, Drostes Twente en de Zenderense Es. 
Herbert Koopmans gebruikt de biologische Sint Jans rogge van de Zenderense Es om (h)eerlijk brood te bakken voor Droste's. De rogge wordt in bakkerij Koopmans in Tubbergen zelf gemalen en gebakken op de ovenvloer. Resultaat: een prachtig lokaal brood voor de gasten van Droste's.

Restaurant Loverly Local

Het uniek huiskamer-restaurant Lovely Local zit in hartje Enschede waar Gijs en Clarissa met veel liefde samen hun dromen waarmaken. Elke maand hebben ze een nieuw menu vol lokale, duurzame en biologische producten. Ze bakken zelf brood met biologisch meel en bloem van de Zenderense Es, bereiden producten met onze biologische koolzaadolie en schenken ons Borns Blond Bier. Echt een aanrader als je (h)eerlijk wilt eten in een intieme sfeer.

Lezing Natuur en Milieuraad Hengelo 9 februari

Luisteren en praten over initiatieven die onze voedselproductie dichter bij de consument brengen. Gezamenlijk kunnen we verantwoordelijkheid nemen voor de toekomstige leefbaarheid van onze planeet.

9 Februari a.s. organiseert Natuur en Milieuraad Hengelo een thema avond over dit onderwerp. Winny Van Buuren komt vertellen over hun bedrijf de Zenderense es. Een landbouwbedrijf met een missie: gezonde bodem, gezond voedsel voor nu én toekomstige generaties.

Na de presentatie van Winny van Buuren is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met een aantal initiatieven die staan voor een verandering in de manier waarop voedsel wordt verbouwd en gedistribueerd.

Aanwezig zijn:

  • Heerenboeren Twente die op een aantal plaatsen in Twente coöperatieve boerderijen willen starten. Samen eigenaar zijn met een boer in dienst.
  • Boeren en Buren : rechtstreeks bij de boer bestellen in de eigen streek. In Hengelo is in de Hasseler es een zogenoemde Buurderij actief.
  • Land van Ons: Burger coöperatie die wil bijdragen aan herstel van landschap en biodiversiteit. Koop samen met ons landbouwgrond en word mede eigenaar.
  • Natuurlijk eetbaar!​ ​ Marian Rupert vertelt u over mogelijkheden van eetbare natuur in eigen wijk en tuin.

9 februari 2023, Aanvang 20 uur.​

Locatie: Bibliotheek Hengelo aan de Beursstraat.

De toegang is gratis en de koffie en thee staan klaar. U bent van harte uitgenodigd. Geeft u zich s.v.p. zo spoedig mogelijk op bij roblehr@nmr-hengelo.nl (06-30028403), zodat ze weten op hoeveel personen ze kunnen rekenen.

 

Biologische zonnebloemolie van de Zenderense Es

Als je afgelopen zomer op de Deldeneresch hebt gewandeld, heb je vast de stroken met zonnebloemen gezien. We hebben de zonnebloempitten laten persen. Onze biologische zonnebloemolie van Landgoed Twickel is verkrijgbaar in 5 liter can (€ 37,50 ex btw en verzendkosten). Bestelling kan via email aan winny@zenderensees.nl of WhatsApp 06-30475578. 

 

Presentatie opdracht digital marketing voor de Zenderense Es


Hanna IJzerman, Lara Lucht, Lola Novák, Tim Kok en Rens Koopman van Hogeschool Saxion hebben afgelopen half jaar onderzocht hoe de Zenderense Es meer naamsbekendheid en afzet kan krijgen. 

Met veel enthousiasme en gedrevenheid hebben ze deze opdracht uitgevoerd. En dit heeft nu al geleid tot een nieuwe zakelijke partner die onze producten gaat verkopen. 

Ze hebben Google Ads en - Analytics gebruik om de resultaten concreet te meten. Over twee weken verschijnt hun rapport met de adviezen en aanbevelingen.

 

Help mee om de naamsbekendheid van de Zenderense Es te verhogen

Wil je ons helpen om meer naamsbekendheid te krijgen, bewustwording voor natuurinclusieve landbouw te creëren en de verkoop van gezond voedsel te stimuleren?

Schrijf dan een review op Google. Jouw aanbeveling wordt zeer gewaardeerd!